top of page

Evening Standard színházi díjkiosztó gála - 2016

A Harry Potter és az elátkozott gyermek című kétrészes színmű kapta vasárnap a legjobb darab díját a londoni Evening Standard színházi díjkiosztó gálán.

A legjobb darab díját kapta a legújabb Harry Potter könyv, vasárnap este az Evening Standard színházi díjkiosztó gálán, az Old Vic színházban, Londonban. A rendezvényen J. K. Rowling nem vett részt, így a darab rendezője, John Tiffany vehette át a díjat, Maggie Smith- től, aki az előző részek megfilmesített változatában Mcgalagony professzort alakította. Maga a könyv, ahogyan már mi is beszámoltunk róla, éppen azért mert színdarabra írták, nem mindenkinek tetszett, de így is első helyen áll a könyveladási listákon. Rowling üzenetét, a drámában Hermionét játszó Noma Dumezweni olvasta fel, amiben meleg szavakkal dícsérte Tiffanyt és Thorne-t.


A díjátadón Ralph Fiennes kapta a legjobb színésznek járó elismerést, The Master Builder és a III. Richard című darabokban nyújtott alakításáért. A legjobb színésznő trófeáját Billie Piper vehette át, aki a Yerma főszerepét játszotta a Young Vic színházban.


A legjobb musicalben szereplő színésznő díjával Glenn Close távozott, aki a Sunset Boulevard előadásában szerepelt a London Coliseumban. Az elismerést Elton John adta át a színésznőnek, aki megjegyezte: páratlan lehetőség volt számára, hogy 22 év után ismét eljátszhatta Norma Desmond szerepét.


Vilmos, Cambridge hercege David Attenborough-nak adott át egy életműdíjat a televíziózásban elért rendkívüli teljesítményéért. A BBC legújabb közzétett humoros videójában is ő szólal meg, a Bolygónk, a Föld című világhírű dokumentumfilm nemrég megjelent folytatásának egyik rövid részletében:

Azt este befejezéseként Kenneth Branagh színész-rendezőt díjazták a Lebegyev-díjjal, az idei évadban a Garrick Színházban bemutatott előadásaiért.


bottom of page