top of page

A Csillagok háborúja már mobillal is hódít

Senkinek nem kell magyarázni, mi az a Star Wars. Igazi klasszikus, aminek akkora brandet építettek, hogy még az is ismeri a történetet és annak hőseit, aki nem vette a fáradtságot, hogy végignézze (netán elolvassa) a sorozatot. A gyerekeknek csupa fénykardos ruhákat gyártanak, de a gyerekkozmetikumok is szívesen kihasználják a nevet. Szóval még írni sem tudnak, de már kívülről tudják, hogy a Jedik a legvagányabb arcok a világon, akik kardjukkal a legnagyobb sötétséget is legyőzik. Akkor még nem említettem a közösségi oldalakat, viccportálokat, mémgyárakat, sőt, még a választási kampányokat is, amik előszeretettel lecsapnak a brandre és szépen lassan kibelezik szegényt.

Most pedig, japán testvéreink annyira ráizgultak a témára, hogy a következő rész (Star Wars: Rise of the Jedi – episode 8) bemutatója előtt egy évvel (karácsony előtt jelzem) kidobták a piacra a Star Wars-mobilokat. A Sharp által kifejlesztett példányok közül két modellből lehet válogatni: a sötét birodalmi, illetve a fehér lázadó típusokból.

A mobilok specifikációjuk szerint középkategóriásnak tekinthetőek, 2,3 hüvelykes és 1080p-s kijelzővel, amibe Snapdragon 820 processzort tettek, 22,5 megapixeles kamerát és 3000 mAh-es akkumulátort. A mobilok 32 gigabájt tárhellyel rendelkeznek és microSD-kártyát is tehetnek bele a felhasználók.

NA DE MIÉRT VEGYEN ILYET AZ ELVETEMÜLT STAR WARS RAJONGÓ?

Kifejezetten erre a témára kidolgozott androidot telepítettek a kütyükre, amin ultravagány élő TIE-fighter vagy X-szárnyú (vadászgép) háttérképek közül lehet válogatni, ráadásul egy speckó alkalmazáson a vásárlók 2020-ig bármikor megnézhetik Az ébredő erő című filmet. Jár még természetesen egy rakás játék, Star Wars tematikájú ébresztőóra és persze csengőhangok is.

Annak, aki máris rohanna a boltba, hogy lecsapjon e kincsre, rossz hírem van: csupán Japánban forgalmazzák majd, december 2-tól.


bottom of page