top of page

Kampány érte és ellene – Szőcs Renáta győzelme a Star Academy tehetségkutatóban


Híressé vált erdélyi lány, de vajon miért lett híres? Azért mert megnyerte a Star Academy tehetségkutatót Magyarországon, vagy azért ahogyan megnyerte azt?

Több vád is érte őt már az első élő adásoktól kezdve, hogy ’’ kevés énektudás ’’ mellett is tovább jutott a következő adásokba.

Egy erdélyi, pontosabban csíkszeredai, 22 éves lányról van szó, aki már hazai tehetségkutatókban próbálkozott, mint például az Erdély Hangja című tehetségkutató, de nem ért el hatalmas sikert vele, így megpróbálkozott Magyarország legújabb műsorával, a Star Academy tehetségkutatóval. Kitartása nem volt hiábavaló, hiszen megnyerte a 24 millió forint főnyereményt és egy lemezszerződést, aminek állítása szerint jobban örvend, mint a pénznek.

De sikerének nem örvendhet felhőtlenül, mivel rengeteg támadás éri azóta is. „Sajnos nem a legjobb nyert, hanem akit egész Erdély beszavazott” – nagyon sok ehhez hasonló kommentár érkezett a Star Academy Facebook-oldalára a tehetségkutató nyertesének kihirdetése után. A magyarországi nézők nagy része szerint igazságtalan volt a szavazás, mert a határon túli magyarok is rá aszavazhattak.

‘’A többieknek semmi esélye sem volt győzni, hiába voltak jobbak Reninél. A határon belüli mérések szerint 600 ezren nézték a műsort, ebből ha mindenki szavaz, és nyilván nem ugyanarra, hiszen mindenkinek más az ízlése, akkor 150 ezer mindenkinek. Ehhez kapott még Reni több százezer erdélyi szavazatot, hiszen ők mind rá szavaztak. Nagyon igazságtalan :( Ha van határon túli magyar versenyző nem engedném a határon túli szavazást, mert borítékolható az eredmény. Már az első héten megmondtam, hogy Reni nyer...’’

Majd erre válaszoltak az erdélyi szavazók is:

Ilyen és ehhez hasonló körüzenetek terjengenek a világhálón, egy azonban biztos, az eredményen változtatni már nem lehet, a vélemények viszont továbbra is meg fognak oszlani, mert nem vagyunk egyformák.


bottom of page